array(0) { }

2018. gadā cilvēks atkal atgriezīsies uz Mēness

Kompānija Space Advetures, kuru dibināja 1998. gadā, ir pasaulē pirmā privātā kosmosa izpētes kompānija, kas piedāvā privātos lidojumus visumā un tā saucamo kosmosa tūrismu.

Kompānija Space Advetures, kuru dibināja 1998. gadā, ir pasaulē pirmā privātā kosmosa izpētes kompānija, kas piedāvā privātos lidojumus visumā un tā saucamo kosmosa tūrismu. Izmantojot mūsdienīgu aprīkojumu un strādājot roku rokā ar astronautiem, viņi spēj nodrošināt parastā cilvēka nokļūšanu kosmosā un piepildīt daudzu cilvēku sapņus. Kopš 2001. gada septiņi cilvēki ar kompānijas palīdzību jau ir pabijuši tur augšā.

Nesen kompānija  ir nolēmusi spert soli tālāk un paziņoja par pasaulē pirmo privāto lidojumu uz Mēnesi. 2018. gadā divi pasažieri un viens astronauts aizlidos līdz Mēnesim, aplidos tam apkārt aptuveni 100 kilometru augstumā virs mūsu dabiskā pavadoņa un tā laikā varēs novērot zemeslēktu virs Mēness horizonta. Tā būs pirmā reize 40 gadu laikā, kad cilvēki atkal pametīs Zemes zemās orbītas robežu. Pēdējie cilvēki, kas tik tālu būs aizlidojuši, bija Džīns Kērnans un Harisons Šmits, kuri pabija uz Mēness 1972. gadā.

Ceļojums sāksies ar došanos uz Starptautisko Kosmisko Staciju (SKS), kur visi trīs dalībnieki izies desmit dienu aklimatizācijas periodu un pēc tam dosies sešu dienu ilgā ceļojumā uz Mēnesi.

Space Adventures vēl nav paziņojusi oficiāli, cik daudz naudas saņems par šo ceļojumu, taču ir skaidrs, ka tā nebūs maza summa. Kompānija šobrīd piedāvā 10 dienu ilgu ceļojumu uz Starptautisko Kosmisko Staciju par nieka 50 miljoniem ASV dolāru. Space Adventures pirmais klients bija Deniss Tito, kas šo iespēju izmantoja 2001. gadā. Tikmēr mūziķe Sāra Braitmena uz SKS plāno doties nākamgad, un kļūs par pirmo profesionālo mūziķi, kas uzstāsies 400 km augstumā virs Zemes.

Space Adventures Mēness apriņķošanas ekspedīcija būs ambiciozākā kosmosa misija pēdējo 40 gadu laikā.

Tikmēr arī citas kompānijas plāno piedāvāt izjust bezsvara apstākļus. Virgin Galactic’s par šo pakalpojumu prasa maksāt 250000 ASV dolāru, bet par viņu pirmajiem klientiem plāno kļūt Stīvens Hokings, Andželina Džolija un Breds Pits. Spāņu kompānija Zero2Infinity plāno nākamgad piedāvāt cilvēkiem doties uz robežu starp Zemes atmosfēru un kosmosu, izmantojot savu aparātu ar nosaukumu Bloon. Tā būs līdzīga ierīce, ar kuru 2012. gadā Fēliks Baumgartners sasniedza 39 kilometru augstumu. Šāds ceļojums izmaksās 110000 eiro.

Izskatās, ka palēnām kosmiskais tūrisms sāk uzņemt apgriezienus un cenas, kuras šobrīd spēj atļauties tikai multimiljonāri, ar laiku sāks kļūt pieejamākas arī parastajiem Zemes iedzīvotājiem.

moonjourney

7. oktobris, 2014 | 2709 Skatījumi | 0 komentāri | Autors: Draxo
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji.
Reģistrēties, vai ienākt.
Pierakstīties uz jaunumiem
Vai arī iespējams vēlaties reģistrēties.